Authentiek zichtbaar worden | richellevanloon.com

Authentiek zichtbaar worden

Tijdens mijn Master NLP stond een modelleeropdracht centraal. Bij modelleren observeer je gedrag dat je bij een ander bewondert en graag zelf eigen zou willen maken. Je brengt in kaart wat de succesvolle processen zijn die ten grondslag liggen aan de vaardigheid die je zelf zou willen leren. Vaak is de ander zich helemaal niet bewust waarom hij ergens zo goed in is. Door middel van modelleren kun je dit achterhalen.

Ik kijk zelf altijd vol bewondering naar mensen die vanuit hun hart hun kennis en wijsheid met anderen delen. Die zichzelf in de spotlight zetten en zichzelf durven uitspreken. Die op een ontspannen en zelfverzekerde manier authentiek zichtbaar zijn en op die manier een inspiratiebron voor anderen zijn. Ik wilde graag achterhalen wat nu maakt dat deze experts hier zo goed in zijn. Wat is de wereld achter deze voordracht?

Hiervoor heb ik twee experts geobserveerd. De eerste expert is vooral zichtbaar in een fysieke omgeving en een andere expert is vooral zichtbaar in de online wereld. Ik heb in kaart gebracht wat ze doen, wat ze denken, wat hun waarden en overtuigingen zijn. Je kunt het zien als de software die deze experts gebruikt als aansturingsmechanisme van hun gedrag.

Op grond van al deze informatie heb ik een model ontwikkeld. Aan de hand van 7 stappen neem ik je mee wat ervoor nodig is om authentiek zichtbaar te zijn.

Wil je hier meer over weten? Onlangs ben ik hierover geïnterviewd door Peter Dalmeijer van opleidingsinstituut Vidarte. We hebben in een podcast gesproken over wat modelleren is en hoe je authentiek zichtbaar wordt.

Je kunt de podcast via Spotify beluisteren: beluister ‘m hier

Veel luisterplezier!

Wil je op de hoogte blijven?

Menu

SOCIAL

Copyright Richelle van Loon | Privacyverklaring |
Algemene voorwaarden

GRATIS E-BOOK

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en ontvang GRATIS mijn e-book "Authentieke & Krachtige keuzes maken".

Marketing door